Antwerp Giants
Antwerp Giants Homepage Clubnieuws Teams Giants 1 Giants 2 Dames Dames 2 Giants Youth Foto's
Clubinfo Zalen Ticketing Business Fanclub & fanshop Andere clubs en links Sociaal Newsletter Partners Volg de Giants via  

Demitrius Conger naar Port of Antwerp Giants donderdag 28-07-2016 08:24
Als laatste buitenlandse transfer heeft Port of Antwerp Giants met Demitrius Conger een attractieve Amerikaanse forward aangetrokken. #WelcomeinAntwerp

Demitrius Conger is de vijfde Amerikaanse versterking voor Port of Antwerp Giants.  Conger is een 26-jarige en 1m98 grote Amerikaanse forward. Hij is geboren in New york (Brooklyn) en was in de NCAA bij St.-Bonaventure actief. De attractieve forward vierde in 2013 zijn Europees debuut. Eerst in Italië (Lucca en Omegna), dan bij het Griekse Trikala en tenslotte bij het Israëlitische Hapoel Tel Aviv. Vorig seizoen was hij tot februari bij Trikala actief en de vijfde topschutter in de Griekse competitie. Wegens financiële beslommeringen verliet hij Griekenland en maakte het seizoen rond in Israël. #samengiants #roelisstillcool


De loting in het Duitse München bracht voor Port of Antwerp Giants in poule D van de FIBA Europe Cup alvast het Franse Nanterre.

"Op de twee andere opponenten zullen we moeten wachten op de twee voorrondes van de Champions League die einde september en begin oktober worden afgewerkt," zei sportief manager Leo De Rycke, die met voorzitter Roger Roels de loting in München bijwoonde.
 De verliezer van het duel Benfica Lissabon (Portugal)-Varese (Italië), eerste voorronde Champions League, komt in de groep van Port of Antwerp Giants terecht. De verliezer van de partij Ludwigsburg (Duitsland)-Porto (Porto)-Juventus Utena (Litouwen), tweede voorronde Champions League, komt ook in poule D van onze Giants terecht.
 Een mooie loting voor Port of Antwerp Giants dat in zijn achtste opeenvolgende Europese campange in eerste instantie weer op zoek gaat naar een stek in de tweede ronde.
 De eerste ronde van de FIBA Europe Cup gaat door van 18 tot oktober tot 24 november. Port of Antwerp Giants opent on the road (Porto/Juventus Utena-Ludwigsburg), speelt dan driemaal in de Lotto Arena en eindigt met twee wedstrijden (15 november Benfica Lissabon/Varese, 23 november Nanterre) op verplaatsing.
 De eerste twee van de tien poules van vier en de vier beste derdes zijn gekwalificeerd voor de tweede ronde van de FIBA Europe Cup. Voor meer informatie: zie www.fibaeurope.com.


Port of Antwerp Giants opent het nieuwe seizoen van de Scooore!League op zaterdag 1 oktober in de Lotto Arena met een regionale clash tegen Kangoeroes Willebroek. #JustbeThere

De profliga gaf deze week officieel de nieuwe kalender van de Scooore!League 2016-2017 vrij. Port of Antwerp Giants opent op zaterdag 1 oktober het seizoen in de eigen Lotto Arena met een regionale derby tegen Kangoeroes Willebroek.

Op woensdag 4 oktober is er de vooruitgeschoven wedstrijd, opnieuw in de Lotto Arena, tegen Leuven Bears. De volledige speelkalender is in onze rubriek kalender (zie Giants 1) te bekijken. De Scooore!League telt na het wegvallen van Pepinster Wolves tien ploegen, een dubbele speelronde (36 speeldagen) en de top 8 werkt nadien de play-offs af.

Eerste afspraak in eigen midden is voor onze fans op zondag 28 augustus (16 uur). De selectie van coach Roel Moors werkt dan de oefenwedstrijd tegen het Duitse Bonn af. Tijdens deze eerste oefenpot zullen we onze volledig nieuwe merchandising aan jullie voorstellen. Maar er is meer. Voor de wedstrijd kunnen abonnees hun abonnement komen afhalen. Meer info volgt in de komende weken! #samengiants #roelisstillcool


Port of Antwerp Giants heeft met Ryan Anderson een vierde Amerikaanse versterking op de kop getikt. Welcome in Antwerp Ryan!

Ryan Anderson is een 24 jarige en 2m06 grote Amerikaanse power forward. Hij was in de NCAA actief bij de Arizona Wildcats en Boston College. In zijn laatste seizoen tekende hij voor een gemiddelde van 15,3 punten en 10,1 rebounds.
 Hij was daarmee de eerste speler bij de Wildcats sinds Jordan Hill (2008-2009) die een double-double in een volledige campagne liet optekenen. Meer info: https://www.youtube.com/watch?v=SgPdt8LkSEE.


Nieuwe center Gavin Ware donderdag 14-07-2016 23:39
Gavin Ware wordt onze nieuwe center voor het komende seizoen.

Wij kunnen jullie met trots onze nieuwe center voor volgend seizoen aankondigen. Gavin Ware is een speler van 2m06 en 122kg aan spieren. Gavin speelde tijdens college voor de Mississippi State University en is momenteel actief in de NBA Summer League voor de Orlando Magic.

Daarnaast willen we ook nog wat andere info met jullie delen.

Wij nodigen onze abonnees en sponsors uit!!!

Op 28/8 spelen we onze 1e oefenwedstrijd op Belgische bodem. Tegenstander in de Arenahal is Bonn. Bij de Duitsers zullen we 2 oude bekenden tegenkomen, Ryan Thompson ( ex-BCO en ex-Aalstar ) en Julian Gamble ( tot vorig seizoen bij Brussels actief ).

Tijdens deze 1e oefenwedstrijd zullen we onze volledig nieuwe merchandising aan jullie voorstellen. Maar er is meer. Voor de wedstrijd kunnen abonnees hun abonnement komen afhalen. Meer info volgt in de komende weken.

En er is nog meer, Port of Antwerp Giants wil haar abonnees en sponsors bedanken voor hun steun en vertrouwen in de club. Na de wedstrijd worden mensen met een abonnement en sponsors uitgenodigd in de VIP van de Arenahal waar ze een hapje en drankje aangeboden krijgen. Vanzelfsprekend zal ook het Fortje geopend zijn voor een pintje voor, tijdens en na de wedstrijd.

Nog geen abo aangeschaft of vernieuwd? Opnieuw een rede om dit alsnog te doen.

#samengiants #roelisstillcool


Wij zoeken extra stewards! dinsdag 05-07-2016 22:04

Wij zijn opzoek naar een aantal extra stewards voor het komende seizoen. Wil je graag je bijdrage leveren aan het vlot verloop van onze thuiswedstrijden? Zorgen dat het team en de supporters zorgeloos kunnen genieten van de wedstrijd? Zowel voor als achter de schermen. Dan ben jij de persoon die we zoeken.

Je kan je kandidaat stellen via [email protected] en we nemen in de loop van begin augustus contact met je op.

Ps: delen met je vriendenkring mag altijd.

 ‪#‎SamenGiants


Jason Clark naar Port of Antwerp Giants zaterdag 25-06-2016 09:58
Port of Antwerp Giants tekende een overeenkomst met de Amerikaanse guard Jason Clark. #WelcomeJason

Na Micah Mason heeft Port of Antwerp Giants met Jason Clark een tweede Amerikaanse versterking beet. Clark is een 1m88 en 26-jarige guard die zijn opleiding genoot aan de universiteit van Georgetown (NCAA, starting five). In 2012 nam hij deel aan de Portsmouth Invitational Tournament (Pre-NBA Draft) en NBA Pro Summer League in Las Vegas bij Miami Heat. Een stek in de NBA was echter niet aan de orde.
 Jason Clark was in Europa in België en bij Okapi Aalstar (2012-2013 en 2014-15) en Spirou Charleroi (2013-14) actief. In het seizoen 2014-2015 was de vinnige Clark bij het Duitse Goettingen aan de slag.
 Het voorbije seizoen tekende hij in Turkse TBL en bij Mamak Belediye Ankara voor een gemiddelde van 20 punten, 5,1 rebounds en 3,7 assists per wedstrijd. Welcome in Antwerp Jason!


Eerste oefenpartij tegen Gravelines  vrijdag 24-06-2016 18:28
De eerste oefenwedstrijd van Port of Antwerp Giants gaat op woensdag 24 augustus en tegen Gravelines door.

De eerste oefenwedstrijd van Port of Antwerp Giants is op woensdag 24 augustus (20 uur) en tegen het Franse Gravelines met de Belgische Speler van het Jaar Quentin Serron. De wedstrijd gaat door in de Noord-Franse stad Hazebrouck.

Programma oefenwedstrijden:
24 augustus Gravelines (Fra)-Port of Antwerp Giants (20 uur, Hazebrouck)
28 augustus Port of Antwerp Giants-Bonn (Dui) (16 uur Arenahal Deurne)
1 september Port of Antwerp Giants-Vechta (Dui) ( 20 uur, Arenahal Deurne)
8 september Port of Antwerp Giants-Bremerhaven (Dui) (20 uur, Arenahal Deurne)
10 september Paris-Levaillois (Fra)-Port of Antwerp Giants (20 uur, Trophée Sablé-Sur-Sarthe)
11 september Le Mans (Fra)-Port of Antwerp Giants (15 uur, Trophée Sablé-sur-Sarthe)
15 tot 22 september stage Belgrado (Servië) (inclusief drie wedstrijden)
24 september Supercup Oostende-Port of Antwerp Giants (Sleuyter Arena, Oostende)


Belgian Lions komen naar Antwerpen donderdag 02-06-2016 13:23
De Belgian Lions werken komende zomer opnieuw de EK-kwalificatiewedstrijden in de Antwerpse Lotto Arena af. Als Port of Antwerp Giants zijn we fier dat we onze nationale ploeg opnieuw mogen verwelkomen!

De selectie van bondscoach Eddy Casteels boekte het voorbije decennium vele successen in Antwerpen. Wie herinnert zich niet de spectaculaire zege tegen het grote Frankrijk met NBA-sterren als Tony Parker en Boris Diaw. Ook in 2010 was de Lotto Arena met 5.500 toeschouwers volledig uitverkocht en wonnen Sam Van Rossom, Axel Hervelle, Jonathan Tabu en co. van Polen en kwalificeerden zich voor het eerst in bijna twintig jaar nog eens voor het EK.

De Belgian Lions hebben zich ondertussen reeds drie keer op een rij voor een Eurobasket gekwalificeerd en zijn al zes jaar onafgebroken top 16 in Europa!

In augustus/september gaan de Lions op zoek naar een vierde opeenvolgende EK (Eurobasket 2017). In de Lotto Arena staan er drie EK-kwalificatiewedstrijden op het programma. Op 31 augustus tegen Cyprus, op 7 september versus IJsland en tenslotte op 14 september tegen Zwitserland. De Belgian Lions hopen in de Lotto Arena uiteraard weer vele Belgische fans te kunnen bewonderen.

Tickets kunnen via onderstaande link geboekt worden. Kom onze Belgian Lions steunen!

https://www.teleticketservice.com/tickets/2015-2016/ek-belgian-lions.html


Port of Antwerp Giants goes Europe! donderdag 16-06-2016 23:57
Port of Antwerp Giants trekt de komende campagne weer Europa in! #GoGiants!

Port of Antwerp Giants speelt in het seizoen 2016-17 weer Europees. "We kregen de papieren om in te schrijven," bevestigde sportief manager Leo De Rycke. De voorbije campagne bereikte de selectie van coach Roel Moors de kwartfinale in de FIBA Europe Cup. Onze Giants waren de beste Belgische ploeg in Europa!

Van 15 tot 22 september trekt Port of Antwerp Giants tevens op stage naar Belgrado. In de Servische hoofdstad staan ook enkele oefenwedstrijden op het programma. De oefenwedstrijd tegen het Duitse Vechta gaat niet op 4 wel op 1 september in de Arenahal van Deurne door. #GoGiants!


Micah Mason naar Giants maandag 13-06-2016 16:35
Micah Mason is de eerste aanwinst voor Port of Antwerp Giants en coach Roel Moors.

Dez point guard komt van Duquesne University en tekende voor 2 seizoenen.


Roby Rogiers naar PO Antwerp Giants maandag 23-05-2016 19:50
De beloftevolle center keert terug naar zijn geboortestreek.

Roby Rogiers (19 jaar, 2m02, center) keert terug naar Antwerpen en tekende een profcontract bij de Port of Antwerp Giants.  In het seizoen 2016 -2017 wordt hij opgenomen in de kern van de 1e ploeg en volwaardige speler in de 2e ploeg.

De voorbije 3 seizoenen speelde hij bij DUVA Fruit Gistel (2e team van Oostende) in 2e nationale. Tevens een vaste waarde in nationale jeugdselecties, waaronder komende zomer op het divisie A EK U20.

Statistieken 2015-2016 : 13p - 5, 8 rebounds.
Voor zijn Oostends avontuur heeft hij bij Red Vic (Wilrijk) gespeeld en keert zo terug naar zijn thuisbasis.

Welkom bij de Port of Antwerp Giants, Roby  ! 


Jean-Marc Mwema heeft de club meegedeeld niet in te gaan op de voorstellen die de club heeft gedaan.

Jean-Marc Mwema heeft de club meegedeeld niet in te gaan op de voorstellen die de club heeft gedaan. Hij wil een andere wending aan zijn carrière geven en uit zijn “comfortzone” treden.Port of Antwerp Giants heeft er alles aan gedaan om Jean-Marc op andere gedachten te brengen, maar de buitenlandse lokroep is te sterk.
 Wij wensen Jean-Marc het beste voor het vervolg van zijn carrière en hopen op een terugkeer bij Port of Antwerp Giants indien het buitenlands avontuur niet aan de verwachtingen zou voldoen.


Supporterstornooi woensdag 08-06-2016 22:46
Zoals al eerder aangekondigd zal deze keer onze eigen fanclub het nationale supporterstornooi organiseren.

Ploegen van alle fanclubs nemen het 25/6 tegen elkaar op voor de titel van beste basketbal fanclub van het land. De wedstrijden starten om 9u en de finale wordt gespeeld rond 17u30. Het tornooi zal in de sporthal Luchtbal gespeeld worden.

Onze dames en heren kunnen alle steun gebruiken tijdens deze fysieke uitputtingsslag. Nadien is er een gezellige BBQ om wat te verbroederen met de supporters van alle teams uit 1e klasse.

Inschrijven voor deze BBQ ( 3 stukken vlees + brood + koude groenten + sausen ) kan middels het overschrijven van aantal deelnemers x €15/persoon voor volwassenen en €10 met 2 stukken vlees voor kids op het Rekeningnummer van onze fanclub BE 31 7310 0684 6555 ( eventuele vragen of extra bevestiging kan via [email protected] ). De BBQ start om 18:30.

Steun onze fanclub en schrijf je snel in.


Port of Antwerp Giants op tornooi Le Mans woensdag 08-06-2016 08:03
De voorbereiding van Port of Antwerp Giants krijgt meer en meer vorm. Op 10 en 11 september neemt Port of Antwerp Giants deel aan de Trophée Sablé-sur-Sarthe. Een tornooi met Le Mans en Paris Levallois.

De eerste drie oefenwedstrijden van Port of Antwerp Giants zijn allemaal Duits getint en worden in de Arenahal van Deurne betwist. Op zondag 28 augustus om 16 uur tegen Bonn, op zondag 4 september (16 uur) versus Vechta (dat net promoveerde naar de Bundesliga) en op donderdag 8 september (20 uur) tegen Bremerhaven.
 Op 10 en 11 september neemt de selectie van coach Roel Moors deel aan de Trophée-sur-Sarthe met Paris Levallois en Le Mans (beide uitkomend in de Franse Pro A).
 "Het laatste stuk van de voorbereiding moet nog officieel worden ingevuld. Als Oostende kampioen wordt spelen we als bekerfinalist op zaterdag 24 september de Supercup tegen de kustploeg. Een nieuwe campagne van de Scooore!League opent in het weekend van 1 oktober," aldus sportief manager Leo De Rycke.


De Europese tegenstanders van Port of Antwerp Giants afgelopen campagne doen het goed. Het zet de knappe prestaties van onze Giants meteen nog meer in de verf!

Port of Antwerp Giants bereikte afgelopen seizoen de Final 8 (kwartfinale) van de FIBA Europe Cup. Het werd pas na een belle uitgeschakeld Varese. Onze Giants waren de beste Belgische ploeg deze campagne in Europa. De Italiaanse club bereikte de finale van de FIBA Europe Cup en verloren nipt van het Duitse Frankfurt.

De selectie van coach Roel Moors stuntte in de in de Final 16 en wipte het Franse Asvel Villeurbanne. De ploeg van voorzitter en NBA-vedette Tony Parker fonkelt momenteel in de Franse finale van de play-offs. Het CEZ Nymburk van ex-Giant en Lion Maxime De Zeeuw ging Europees één keer onderuit tegen Port of Antwerp Giants en kroonde zich tot Tsjechisch kampioen. Cibona Zagreb, dat tweemaal verloor van Jean-Marc Mwema en co., werd vice-kampioen van Kroatië.

Het zet dus de Europese prestaties van Port of Antwerp Giants nog meer in de verf. Wie informatie wil over een abonnement bij onze Giants voor het seizoen 2016-17 kan voor info alvast terecht op deze website! #GoGiants!!

 


Overhandiging Citroën  vrijdag 03-06-2016 14:43
Vandaag kreeg onze winnares van de Night of the Giants actie door Citroën Antwerpen officieel haar wagen overhandigd in aanwezigheid van de heer Jurgen Segers, Yoeri Schoepen en Roger Renders.

Nogmaals proficiat en geniet van de knappe cadeau dankzij onze trouwe partner Citroën.

Momenteel zijn er schitterende acties bij Citroën Antwerpen, neem daarom zeker een kijkje op hun website: http://www.citroenantwerpen.be/Citroen-Belux-Wilrijk-Antwerpen en volg hen via hun FB pagina.


 


Eerste oefenwedstrijd tegen Bonn maandag 23-05-2016 09:05
De eerste oefenwedstrijd van Port of Antwerp Giants wordt op zondag 28 augustus en tegen het Duitse Bonn afgewerkt.

Omstreeks 10 augustus begint de voorbereiding voor Port of Antwerp Giants op de campagne 2016-17. De eerste tegenstander is reeds gekend. Op zondag 28 augustus oefenen onze Giants in de Arenahal van Deurne tegen het Duitse Bonn.


Mike Smith MVP van Port of Antwerp Giants donderdag 19-05-2016 22:32
Op de traditionele afscheidsreceptie in de Lotto Suites van de Lotto Arena werd Mike Smith door de fanclub van Port of Antwerp Giants verkozen tot MVP van dit seizoen.

Voorzitter Roger Roels gaf een inspirerende speech, er werd afscheid genomen van secretaris Ronny Geerts en commercieel manager Roger Renders na respectievelijk 20 en 16 jaar trouwe dienst en last but not least was er de uitverkiezing van de fanclub voor de trofee van de MVP. Co-kapitein Mike Smith veroverde deze mooie trofee. #CongratsMike!


Regel NU je abonnement 2016-2017 dinsdag 17-05-2016 11:26
Het seizoen 2015-2016 zit er op. Hoog tijd om vooruit te denken naar volgend seizoen.

De voordelen van een abonnement zijn legio:

  • u bespaart meer van 25% t.o.v. de normale toegangsprijs
  • u bent zeker van uw zitje, in tribuneblokken 113 tot 119
  • gratis (openbaar) vervoer naar en van de Lotto Arena
  • gratis toegang tot ALLE wedstrijden van onze 2e ploeg in 2e Nationale (Sporthal Roosendael, Merksem)

Alle informatie vindt u HIER. Wie voor 15 juni bestelt, krijgt bovendien een bijkomende korting!


Afscheid van Ronny & Roger zaterdag 14-05-2016 20:58
Het lijkt raar maar soms, heel soms, zijn de resultaten in het basket net iets minder belangrijk.

Vandaag hebben we afscheid genomen van 2 iconen in onze club. De ene bleef liever achter de schermen de andere al wat meer op de voorgrond. Maar beide met een enorm hart voor onze club.

Ronny en Roger bedankt voor al jullie inzet, passie, gedrevenheid en liefde voor onze club. Het gaat jullie goed en we wensen jullie veel plezier met alle nieuwe avonturen die jullie zullen aangaan. We rekenen er op jullie als supporters te kunnen blijven begroeten tijdens de volgende seizoenen.

Bedankt voor alles!

‪#‎rogeriscool‬ ‪#‎ronnyiscool‬


    


Resultaten giantskwis zaterdag 14-05-2016 21:03
We hebben een top-3 voor de Giantskwis.

De winnaar van het seizoensabonnement is Bjørn De Backer met 15 punten.
Tweede plaats Ellen Roovers met 13 punten en dus winnaar van een gehandtekend Giant Jersey.
Derde plaats en winnaar van de gehandtekende Wedstrijdbal werd Celeste Ruyters met 12 punten.

Viel net buiten de prijzen door de schiftingsvraag: Iris Andries met eveneens 12 punten.
Eervolle vermeldingen voor Ian Van Nuffel en Mike Hannes.

Binnenkort zullen de winnaars bericht krijgen hoe ze hun prijzen kunnen ontvangen.


Sint-Michiels wint SHOOT OUT vrijdag 13-05-2016 14:16
Donderdag betwistten Veltwijck en Sint-Michiels de finale van de jaarlijkse Shoot Out.

Veltwijck met Wout, Siebren en Jens  verzamelde 8 keer 2 punten = 16.

Sint-Michielscollege Brasschaat met Olivia (Giant), Mats en Jerome behaalde 10 keer 2 punten en 2 keer 5 punten = 30 punten.

Van harte PROFICIAT!


Geen belle voor Port of Antwerp Giants vrijdag 13-05-2016 00:30
Na een thriller ging Port of Antwerp Giants nipt onderuit (60-61) tegen Limburg United. Geen halve finale dus voor onze Giants!

Onze Giants hadden in de tweede wedstrijd van de kwartfinale van de play-offs van de Scooore!League tweemaal een ruime bonus op zak. 24-10 na het eerste kwart en 48-36 in het derde schuifje.
 Limburg United pakte in het tweede kwart wel met een remonte uit. Dat resulteerde in een 32-29 tussenstand halfweg.
 In het derde kwart namen onze Giants via opnieuw Brad Waldow (23 punten, 6 rebounds) en Kevin Dillard (10 punten, 5 assists) afstand: 48-36. Offensief vielen onze Giants echter stil. Defensief was het team van onze coach Roel Moors op de afspraak. Limburg United pakte echter via onder meer Elias Lasisi (14 punten) met een remonte uit en na een thriller kwamen onze Giants net te kort: 60-61. Carleton Scott tekende voor 6 punten en 12 rebounds. Voor de volledige scouting: www.scoooreleague.be. De reportage op ATV: http://atv.be/nieuws/limburg-verbrijzelt-titeldroom-giants-28903.

Port of Antwerp Giants-Limburg United 60-61

Port of Antwerp Giants:  Waldow 23, Smith 10, McKinney 0, Mwema 4, Schoepen 0, Dillard 10, Marchant 2, Scott 6, Langford 5
Limburg United: , Lasisi 14, Kidd 6, Donkor 6, Stewart 9, Vanwijn 11, Hulls 2, Thomas 4, Delalieux 0, Desiron 5, Loe 2, Love 2
Kwarts: 24-10, 8-19, 20-17, 8-15


Port of Antwerp Giants gaat vanavond (20u30, Lotto Arena) en met de steun van de fans op zoek naar winst tegen Limburg United! #JustbeThere!!

De kwartfinales (best of three) van de play-offs in de Scooore!League zijn afgelopen dinsdag begonnen. Money-time dus ook voor onze Giants. De selectie van coach Roel Moors opende jammer genoeg na een spannende pot basketbal met een nederlaag bij Limburg United.  In het derde kwart hadden een schitterende spelende Kevin Dillard (28 punten, 9 rebounds, 5 assists) en co. nochtans een bonus van elf punten op zak.
 Dat je met Limburg United nooit klaar bent, werd nogmaals bewezen. De met een double-double uitpakkende Scott Thomas leidde de Limburgers na een waanzinnige remonte alsnog naar de 87-80 overwinning. De opdracht voor Port of Antwerp Giants is dan ook duidelijk. Enkel met een zege vanavond in de Lotto Arena blijft het in de running voor een stek in de halve finales van de play-offs. Een eventuele derde wedstrijd wordt zaterdag opnieuw in Hasselt betwist.
 Met de steun van de trouwe zesde man gaan Mike Smith, Jean-Marc Mwema en hun ploegmaats tegen Limburg United dan ook op zoek naar de belangrijke overwinning.  #GoGiants!!


Geen winst in de eerste partij van de kwartfinales van de play-offs voor onze Giants.

De selectie van coach Roel Moors verloor na een spannende wedstrijd bij Limburg United. 

Donderdag is de tweede wedstrijd van deze kwartfinale van de play-offs in de Scooore!League in de Lotto Arena. Onze Giants rekenen op de steun van de vele fans om een belle uit de brand te slepen! Voor de volledige scouting van de eerste partij: www.scoooreleague.be.
 De studieronde was Antwerps getint (4-7) maar onze Giants liepen in het eerste kwart tegen een vinniger Limburg United echter snel achter de feiten aan. Via Jason Love en Stanton Kidd ging het dan ook naar een 13-7 Limburgse bonus. Onze Giants lieten echter niet begaan en vonden langs Carleton Scott na het eerste kwart de aansluiting: 18-17.
 Limburg United vond in het tweede kwart, ondanks een 26-22 bonus, niet het juiste ritme, miste vele shots en viel dan ook stil. Kevin Dillard (28 punten, 9 rebounds, 5 assists) nam Port of Antwerp Giants op sleeptouw en was samen met Kevin Langford en de met een flitsende alley-oop uitpakkende  Jean- Marc Mwema  de bezieler van een 2-12 tussenspurt en 28-34 bonus. De Giants verdedigden in het eerste kwart ook stevig. Elias Lasisi kon on the buzzer van de eerste helft met een bom voor Limburg United wel milderen naar een 33-36 score halfweg.
 Kevin Dillard nam in het derde kwart zijn team op sleeptouw. Dillard scoorde na een indrukwekkende move en Mike Smith en Dorian Marchant zorgden met driepunters en na 4 minuten in het derde schuifje voor een  maximale35-46 bonus.
 Limburg United vond evenwel zijn momentum en reageerde in dat derde kwart naar een 46-50 tussenstand.  Port of Antwerp Giants viel in de slotfase van het derde kwart tevens volledig stil. De organisatie was weg en Elias Lasisi was de aanstoker van de Limburgse remonte. Scott Thomas (0 punten in de eerste helft) vond zijn driepunter en na een 18-2 Limburgse tussenspurt keken de Giants na drie kwarts tegen een 58-52 achterstand aan.
 In het slotkwart acteerde Port of Antwerp Giants te flets. Het maakte geen vuist, werd gedomineerd in de rebound en liep dan ook achter de feiten aan.  Limburg United drukte via Scott Thomas (19 punten, 14 rebounds) dan ook door naar een 63-54 en 71-61 voorsprong. In de slotminuten probeerde de selectie van coach Roel Moors nog met een remonte uit te pakken.  Dat resulteerde in een 73-69 terugkeer. Limburg United liet echter niet  begaan en drukte collectief en in de slotminuut door naar winst. Verslag ATV: http://atv.be/nieuws/antwerp-giants-al-meteen-met-mes-op-de-keel-28792.
 Donderdag (20u30) is er dus de tweede partij in deze best of three en in de Lotto Arena. #JustBeThere!
 

Limburg United-Port of Antwerp Giants 87-80

Limburg United:  Lasisi 12, Kidd 15, Donkor 0, Stewart 9, Vanwijn 4, Hulls 14, Thomas 19 , Love 12
Port of Antwerp Giants: Kanda-Kanyinda  2, Waldow 2, Smith 13, McKinney 0, Mwema 4, Schoepen 2, Dillard 28, Marchant 7, Scott 12,  Langford 10,
Kwarts:  18-17, 15-19, 25-16, 29-28


Roel Moors is Coach van het Jaar! zondag 08-05-2016 12:28
Roel Moors werd in referendum van de BBCA (coachesfederatie, in samenwerking met de Scooore!League, verkozen tot Coach van het Jaar! #CongratsRoel

Onze coach Roel Moors werd in het referendum van de B.B.C.A (coachesfederatie), in samenwerking met de Scooore!League, verkozen tot Coach van het Jaar. Hij volgt op de erelijst Brian Lynch op. Dario Gjergja van Oostende werd tweede, Brad Dean eindigde op de derde plaats.
 Roel zorgde ook voor een mooie primeur: hij is de eerste ex-Belgische Speler van het Jaar die ook deze trofee wint. #RoelisCool


Belgian Lions @Lotto Arena! zondag 01-05-2016 20:19
De Belgian Lions werken komende zomer opnieuw de EK-kwalificatiewedstrijden in de Antwerpse Lotto Arena af. #JustBeThere!!

De selectie van bondscoach Eddy Casteels boekte het voorbije decennium vele successen in Antwerpen. Wie herinnert zich niet de spectaculaire zege tegen het grote Frankrijk met NBA-sterren als Tony Parker en Boris Diaw. Ook in 2010 was de Lotto Arena met 5.500 toeschouwers volledig uitverkocht en wonnen Sam Van Rossom, Axel Hervelle, Jonathan Tabu en co. van Polen en kwalificeerden zich voor het eerst in bijna twintig jaar nog eens voor het EK. De Belgian Lions hebben zich ondertussen reeds drie keer op een rij voor een Eurobasket gekwalificeerd en zijn al zes jaar onafgebroken top 16 in Europa! In augustus/september gaan de Lions op zoek naar een vierde opeenvolgende EK (Eurobasket 2017). In de Lotto Arena staan er drie EK-kwalificatiewedstrijden op het programma. Op 31 augustus tegen Cyprus, op 7 september versus IJsland en tenslotte op 14 september tegen Zwitserland. De Belgian Lions hopen in de Lotto Arena uiteraard weer vele Belgische fans te kunnen bewonderen. #OneTeamNoLimits!

Cyriel Coomans, Voorzitter KBBB :
In Antwerpen hebben de Lions in de voorbije jaren al enkele historische overwinningen behaald o.m. tegen Frankrijk en ook de beslissende kwalificatiewedstrijd tegen Polen. We zijn de Stad Antwerpen en de club Port of Antwerp Giants dankbaar dat ze opnieuw mee hun schouders onder de Belgian Lions willen zetten.

Roger Roels, voorzitter Port of Antwerp Giants :
De uitstraling van de stad Antwerpen bevorderen is een van de belangrijke punten uit de missie van Port of Antwerp Giants. Dat proberen we te doen door jaar na jaar deel te nemen aan internationale competities en daarin een zo goed mogelijk resultaat te behalen (Final 8 FIBA Europe Cup in 2016). Daarnaast zijn we heel graag gastheer voor onze Belgian Lions, die op hun beurt heel graag hun wedstrijden afwerken in de Antwerpse Lotto Arena. Bovendien klopt het hart van de Antwerpse supporters voor de Lions – zie de massale publieke aanwezigheid tijdens vorige edities. We zijn er van overtuigd dat Antwerpen ook in 2016 als een blok achter de Lions zal staan.

Geert Bruynseels , verantwoordelijke sportevenementen van de Stad Antwerpen :
Antwerpen blijft investeren in basketbal. Ik ben heel blij dat we naast de goede samenwerking met de Port of Antwerp Giants ook regelmatig de nationale ploeg naar Antwerpen kunnen halen. En hopelijk plaatsen ze zich terug voor het EK!

Stefan Garaleas, Secretaris-generaal KBBB :
Voor de organisatie van de thuiswedstrijden in Antwerpen hebben we een innovatieve samenwerking opgezet waarbij federatie, club en stad hun krachten bundelen en zich samen voluit inzetten om van deze wedstrijden een succesvol evenement te maken. Het is de bedoeling om via deze formule de uitstraling, promotie en fanbeleving rond de Belgian Lions verder uit te bouwen.

Tickets kunnen via onderstaande link geboekt worden. Kom onze Belgian Lions @LottoArnea steunen!

https://www.teleticketservice.com/tickets/2015-2016/ek-belgian-lions.html

 Scooore! League
1.  Telenet BC Oostende
2.  Proximus Spirou
3.  Okapi Aalstar
4.  Limburg United
5.  Port of Antwerp Giants
6.  Belfius Mons
7.  Basic-Fit Brussels
8.  Liège Basket
9.  Kangoeroes Willebroek
10.  Verviers-Pepinster
11.  Leuven Bears
1.  Port of Antwerp Giants
2.  Nantere 92 (Fr)
3.  Benfica/Varese
4.  MHP / Porto / Uthena

 
 
Antwerp Giants
Copyright 2007 © Antwerp Giants