Antwerp Giants
Antwerp Giants Homepage Clubnieuws Teams Giants 1 Giants 2 Dames Dames 2 Giants Youth Foto's

Port of Antwerp Giants
Bonn (arenahal)
28-08-2016 16:00


Clubinfo Zalen Ticketing Business Fanclub & fanshop Andere clubs en links Sociaal Newsletter Partners Volg de Giants via  

Port of Antwerp Giants won in een sfeervolle Arenahal van Deurne en na drie verlengingen met 115-110 van het Duitse Bonn.

Coach Roel Moors startte de eerste oefenmatch in eigen huis met Micah Mason, Jason Clark, Demitrius Conger, Christophe Beghin  en Ryan Anderson. Bonn opende in een goed gevulde Arenahal van Deurne het best en had via Julian Gamble (ex-Brussels) snel een 2-7 en 8-11 bonus op zak. Via Jason Clark en Micah Mason repliceerde Port of Antwerp Giants naar een 14-13 voorsprong. Via Filip Barovic sloot Bonn het eerste kwart toch met 19-20 af.
 Met korven van Dorian Marchant en een bom van Yoeri Schoepen namen de Giants bij 24-23 opnieuw het initiatief over. Yorman Polas en Kenneth Horton bleven bij de Duitsers echter scoren en van 33-34 ging het naar een 34-40 en 37-42 voorsprong halfweg voor Bonn. Gavin Ware van onze Giants legde met een dunk de rustcijfers vast.
 Bonn drukte in het derde kwart onmiddellijk door naar 44-56. De defense werd aangescherpt  en met korven van Gavin Ware in the paint pakten de Giants met een tussenspurt uit en was de aansluiting bij 54-58 zo goed als een feit. Josh Mayo en Julian Gamble hielden de Duitsers in het slotkwart (61-63, na drie kwarts) nipt aan de leiding.
 Met een drie op drie van een sterke Roby Rogiers kwam Port of Antwerp Giants, dat het vierde schuifje volledig Belgisch was gestart, bij 68-67 terug aan de leiding. Intussen was de Kroatische coach Silvano Poropat met twee technische fouten  uitgesloten. Met vrijworpen van Marius Mwendanga en Yoeri Schoepen ging het naar 75-69. Bonn vond echter de aansluiting (75-75).  In een spannende slotfase bleven onze Giants nipt domineren (79-78). Micah Mason lukte op 17 seconden van het einde 83-81, maar Josh Mayo reageerde met een bom: 83-84. Port of Antwerp Giants had met nog 9 seconden op de klok de laatste aanval.  Gavin Ware lukte op 2 seconden van het einde 1 op 2 vrijworpen en bij 84-84 was een verlenging een feit.
 In overtime hadden de Duitsers, na Antwerpse balverliezen, via onder meer Josh Mayo en Konstantin Klein steeds de leiding: 86-91. Met vrijworpen van Demitrius Conger kwamen onze Giants op vier seconden van het einde opnieuw langszij:  94-94. Een tweede verlenging was aan de orde.
 Josh Mayo (29 punten, 10 rebounds, 4 assits) zorgde met een bom snel voor 94-99, maar Jason Clark (26 punten, 7 rebounds, 3 assits) nam zijn team op sleeptouw: 101-103.  Op 9 seconden van het einde zorgde diezelfde Clark voor 105-103.  Mayo zorgde echter weer voor de gelijkmaker 105-105. In de derde verlenging ging via Jason Clark naar 109-105.  Bonn reageerde niet meer en Micah Mason loodste met 6 op 6 vrijworpen de Giants naar de winst.
 Julian Gamble (ex-Brussels) tekende voor 16 punten en 14 rebounds). Ryan Anderson was bij onze Giants ook goed voor een double-double en scoorde 11 punten en plukte 10 rebounds.

Port of Antwerp Giants-Bonn 115-110 (n.v.)

Port of Antwerp Giants: Kanda 2, Clark 26 , Ware 17, Anderson 11, Mason 15, Vervoort 0, Schoepen 12, Conger 16, Marchant 3, Rogiers 10, Beghin 0, Mwendanga 4
Bonn: Klein 22, Barovic 9, Richter 7, Gamble 16, DiLeo 2, Koch 3, Polas 7, Mayo 29, Horton 10
Kwarts: 19-18,18-27, 24-18, 23-21, 9-9, 12-12, 10-6


Belgian Lions in Lotto Arena zaterdag 27-08-2016 20:14
De Belgian Lions werken hun kwalificatiewedstrijden komende weken in de Lotto Arena af.

31/8, 7/9 en 14/9 zullen de Belgian Lions strijden voor een EK ticket.

Kijk op http://www.basketbelgium.be/nl/ voor meer info

 


Port of Antwerp Giants komt in de FIBA Europe Cup ook tegen het Hongaarse Sopron uit.

Een resem verschuivingen in de nieuwe Champions League Basketbal bracht ook wat veranderingen in de FIBA Europe Cup. Port of Antwerp Giants blijft wel in poule D, met het Franse Nanterre. Ook het Hongaarse Sopron, met de Serviër Marko Spica (ex-Giants) komt in poule D terecht. De derde opponent in de groep van Port of Antwerp Giants wordt Porto (Portugal) of het Litouwse Juventus Utena.


Nu zondag is het zover. De 1e oefenwedstrijd van ons nieuw team Port of Antwerp Giants ! Meteen een oefenwedstrijd ( gratis toegang ) van formaat met een sterke tegenstander uit de Duitse 1e klasse.

Basket Telekom Bonn heeft er een moeilijk seizoen opzitten en versterkte zich aanzienlijk voor komend seizoen. 2 oude bekende maken deel uit van het collectief, Julian Gamble ( ex-Brussels ) en Ryan Thompson ( ex-Aalst en ex-BCO ). Net zoals onze Giants zullen ze dit seizoen aantreden in de Fiba Europe Cup.

Tijdens deze 1e oefenwedstrijd op eigen bodem willen we onze sponsors en abonnees uitdrukkelijk bedanken voor hun jarenlange steun. Na de wedstrijd bieden wij jullie een hapje en drankje aan tijdens de meet & greet met de spelers. Het uitgelezen moment om de unieke spelersflyers te laten ondertekenen door je favoriet(en).  Op Mike Smith is het nog even wachten tot 1 september die iets later zal aantreden. 

Abonnees kunnen voor de wedstrijd (15h -16h) hun abonnementen ophalen in het secretariaat (ingang 1 Arenahal).  Zij zullen dan een polsbandje voor VIP ontvangen alsook de bonnetjes voor het hapje en drankje. Ook u kan zich melden aan het secretariaat en vragen naar Lesley of Martine.

De andere oefenwedstrijden vinden plaats op 1/9 tegen Vechta en 8/9 tegen Bremerhaven, locatie: Arenahal – Arenaplein 1 – Deurne. 

Al een 1e idee krijgen van wie, waarom en onze ambities? Bekijk het 1e interview van in house Giants TV met coach Moors: https://youtu.be/6iX4gZE7bxA

Tot slot, wil je graag op de hoogte blijven van onze 1e ploeg maar ook onze 2e ploeg, dames en jeugdploegen?

Volgen ons dan via onze eigen app, op Facebook, Twitter en Instagram … en we zijn in blijde verwachting naar onze nieuwe website. 

#samengiants


Port of Antwerp Giants verliest in Gravelines donderdag 25-08-2016 07:58
Port of Antwerp Giants verloor een eerste oefenpot bij het Franse Gravelines.

De eerste oefenwedstrijd van Port of Antwerp Giants, zonder onze kapitein Mike Smith, bracht bij het Franse Gravelines een 94-64 nederlaag. Na het eerste kwart hadden de Fransen, zonder Belgisch Speler van het Jaar Quentin Serron (schouder) een 30-20 voorsprong op zak. Halfweg flikkerde er een 51-41 tussenstand op het sorebord.
  Ook in de tweede helft kond Port of Antwerp Giants niet met een reactie uitpakken en ging het van 69-48 naar een afgetekende nederlaag. Christphe Beghin kwam niet in actie. Kyle Gibson (ex-Oostende) 17 punten werd topschutter bij Gravelines.
 Zondag is er in de Arenahal van Deurne een oefenwedstrijd tegen het Duitse Bonn. De wedstrijd vat om 16 uur aan. #Justbethere

Gravelines-Port of Antwerp Ginats 94-64

Port of Antwerp Giants: Kanda 2, Clark 9, Ware 22, Anderson 11, Mason 12, Schoepen 0, Conger 7, Marchant 0, Rogiers 0, Mwendanga 1
Kwarts: 30-20, 21-21, 19-8, 24-15
 


Port of Antwerp Giants naar Gravelines dinsdag 23-08-2016 09:19
Port of Antwerp Giants werkt woensdag 24 augustus de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen en in het Franse Gravelines af.

Na een week training volgt voor Port of Antwerp Giants woensdag 24 augustus (20 uur) een eerste oefenwedstrijd. In Frankrijk en tegen Gravelines. Bij de club uit de Franse Pro A is onder meer Quentin Serron aan de slag. De Belgische Speler van het Jaar is met een schouderblessure echter out en moet tevens forfait geven voor de Belgian Lions.
 Coach Roel Moors presenteert in Gravelines zeven nieuwe spelers. Kapitein Mike Smith is nog niet van de partij. Hij arriveert volgende week en na de geboorte van zijn tweede kindje in Amerika in Antwerpen. #GoGiants.


Giants TV bezoekt coach Moors woensdag 17-08-2016 12:44
Coach Roel Moors geeft in een interview zijn visie van de nieuwe ploeg


Port of Antwerp Giants is blij te kunnen aankondigen dat we een pak ervaring terug naar Antwerpen kunnen halen.

Christophe Beghin zal volgend seizoen deel uitmaken van onze front court. Vele fans kennen Christophe als iemand met heel veel ervaring als center bij diverse Belgische clubs.

Maar ongetwijfeld zit hij nog in de harten van vele fans na zijn 1e passage bij de Port of Antwerp Giants.

Naast zijn taken als Back-up center zal Beghin ook zijn kennis kunnen delen met onze jeugdspelers wat hun ontwikkelingsproces alleen maar positief kan beïnvloeden en versnellen. Hij zal hen alle knepen van het vak als center kunnen bijbrengen en op die manier zowel op het veld als naast het veld een enorme toegevoegde waarde zijn voor ons team.  En dan nu is het Port of Antwerp Giants team echt compleet !

Welcome back in Antwerp Christophe!Demitrius Conger naar Port of Antwerp Giants donderdag 28-07-2016 08:24
Als laatste buitenlandse transfer heeft Port of Antwerp Giants met Demitrius Conger een attractieve Amerikaanse forward aangetrokken. #WelcomeinAntwerp

Demitrius Conger is de vijfde Amerikaanse versterking voor Port of Antwerp Giants.  Conger is een 26-jarige en 1m98 grote Amerikaanse forward. Hij is geboren in New york (Brooklyn) en was in de NCAA bij St.-Bonaventure actief. De attractieve forward vierde in 2013 zijn Europees debuut. Eerst in Italië (Lucca en Omegna), dan bij het Griekse Trikala en tenslotte bij het Israëlitische Hapoel Tel Aviv. Vorig seizoen was hij tot februari bij Trikala actief en de vijfde topschutter in de Griekse competitie. Wegens financiële beslommeringen verliet hij Griekenland en maakte het seizoen rond in Israël. #samengiants #roelisstillcool


De loting in het Duitse München bracht voor Port of Antwerp Giants in poule D van de FIBA Europe Cup alvast het Franse Nanterre.

"Op de twee andere opponenten zullen we moeten wachten op de twee voorrondes van de Champions League die einde september en begin oktober worden afgewerkt," zei sportief manager Leo De Rycke, die met voorzitter Roger Roels de loting in München bijwoonde.
 De verliezer van het duel Benfica Lissabon (Portugal)-Varese (Italië), eerste voorronde Champions League, komt in de groep van Port of Antwerp Giants terecht. De verliezer van de partij Ludwigsburg (Duitsland)-Porto (Porto)-Juventus Utena (Litouwen), tweede voorronde Champions League, komt ook in poule D van onze Giants terecht.
 Een mooie loting voor Port of Antwerp Giants dat in zijn achtste opeenvolgende Europese campange in eerste instantie weer op zoek gaat naar een stek in de tweede ronde.
 De eerste ronde van de FIBA Europe Cup gaat door van 18 tot oktober tot 24 november. Port of Antwerp Giants opent on the road (Porto/Juventus Utena-Ludwigsburg), speelt dan driemaal in de Lotto Arena en eindigt met twee wedstrijden (15 november Benfica Lissabon/Varese, 23 november Nanterre) op verplaatsing.
 De eerste twee van de tien poules van vier en de vier beste derdes zijn gekwalificeerd voor de tweede ronde van de FIBA Europe Cup. Voor meer informatie: zie www.fibaeurope.com.


Port of Antwerp Giants opent het nieuwe seizoen van de Scooore!League op zaterdag 1 oktober in de Lotto Arena met een regionale clash tegen Kangoeroes Willebroek. #JustbeThere

De profliga gaf deze week officieel de nieuwe kalender van de Scooore!League 2016-2017 vrij. Port of Antwerp Giants opent op zaterdag 1 oktober het seizoen in de eigen Lotto Arena met een regionale derby tegen Kangoeroes Willebroek.

Op woensdag 4 oktober is er de vooruitgeschoven wedstrijd, opnieuw in de Lotto Arena, tegen Leuven Bears. De volledige speelkalender is in onze rubriek kalender (zie Giants 1) te bekijken. De Scooore!League telt na het wegvallen van Pepinster Wolves tien ploegen, een dubbele speelronde (36 speeldagen) en de top 8 werkt nadien de play-offs af.

Eerste afspraak in eigen midden is voor onze fans op zondag 28 augustus (16 uur). De selectie van coach Roel Moors werkt dan de oefenwedstrijd tegen het Duitse Bonn af. Tijdens deze eerste oefenpot zullen we onze volledig nieuwe merchandising aan jullie voorstellen. Maar er is meer. Voor de wedstrijd kunnen abonnees hun abonnement komen afhalen. Meer info volgt in de komende weken! #samengiants #roelisstillcool


Regel NU je abonnement 2016-2017 dinsdag 17-05-2016 11:26
Het seizoen 2015-2016 zit er op. Hoog tijd om vooruit te denken naar volgend seizoen.

De voordelen van een abonnement zijn legio:

  • u bespaart meer van 25% t.o.v. de normale toegangsprijs
  • u bent zeker van uw zitje, in tribuneblokken 113 tot 119
  • gratis (openbaar) vervoer naar en van de Lotto Arena
  • gratis toegang tot ALLE wedstrijden van onze 2e ploeg in 2e Nationale (Sporthal Roosendael, Merksem)

Alle informatie vindt u HIER. Wie voor 15 juni bestelt, krijgt bovendien een bijkomende korting!


Belgian Lions @Lotto Arena! zondag 01-05-2016 20:19
De Belgian Lions werken komende zomer opnieuw de EK-kwalificatiewedstrijden in de Antwerpse Lotto Arena af. #JustBeThere!!

De selectie van bondscoach Eddy Casteels boekte het voorbije decennium vele successen in Antwerpen. Wie herinnert zich niet de spectaculaire zege tegen het grote Frankrijk met NBA-sterren als Tony Parker en Boris Diaw. Ook in 2010 was de Lotto Arena met 5.500 toeschouwers volledig uitverkocht en wonnen Sam Van Rossom, Axel Hervelle, Jonathan Tabu en co. van Polen en kwalificeerden zich voor het eerst in bijna twintig jaar nog eens voor het EK. De Belgian Lions hebben zich ondertussen reeds drie keer op een rij voor een Eurobasket gekwalificeerd en zijn al zes jaar onafgebroken top 16 in Europa! In augustus/september gaan de Lions op zoek naar een vierde opeenvolgende EK (Eurobasket 2017). In de Lotto Arena staan er drie EK-kwalificatiewedstrijden op het programma. Op 31 augustus tegen Cyprus, op 7 september versus IJsland en tenslotte op 14 september tegen Zwitserland. De Belgian Lions hopen in de Lotto Arena uiteraard weer vele Belgische fans te kunnen bewonderen. #OneTeamNoLimits!

Cyriel Coomans, Voorzitter KBBB :
In Antwerpen hebben de Lions in de voorbije jaren al enkele historische overwinningen behaald o.m. tegen Frankrijk en ook de beslissende kwalificatiewedstrijd tegen Polen. We zijn de Stad Antwerpen en de club Port of Antwerp Giants dankbaar dat ze opnieuw mee hun schouders onder de Belgian Lions willen zetten.

Roger Roels, voorzitter Port of Antwerp Giants :
De uitstraling van de stad Antwerpen bevorderen is een van de belangrijke punten uit de missie van Port of Antwerp Giants. Dat proberen we te doen door jaar na jaar deel te nemen aan internationale competities en daarin een zo goed mogelijk resultaat te behalen (Final 8 FIBA Europe Cup in 2016). Daarnaast zijn we heel graag gastheer voor onze Belgian Lions, die op hun beurt heel graag hun wedstrijden afwerken in de Antwerpse Lotto Arena. Bovendien klopt het hart van de Antwerpse supporters voor de Lions – zie de massale publieke aanwezigheid tijdens vorige edities. We zijn er van overtuigd dat Antwerpen ook in 2016 als een blok achter de Lions zal staan.

Geert Bruynseels , verantwoordelijke sportevenementen van de Stad Antwerpen :
Antwerpen blijft investeren in basketbal. Ik ben heel blij dat we naast de goede samenwerking met de Port of Antwerp Giants ook regelmatig de nationale ploeg naar Antwerpen kunnen halen. En hopelijk plaatsen ze zich terug voor het EK!

Stefan Garaleas, Secretaris-generaal KBBB :
Voor de organisatie van de thuiswedstrijden in Antwerpen hebben we een innovatieve samenwerking opgezet waarbij federatie, club en stad hun krachten bundelen en zich samen voluit inzetten om van deze wedstrijden een succesvol evenement te maken. Het is de bedoeling om via deze formule de uitstraling, promotie en fanbeleving rond de Belgian Lions verder uit te bouwen.

Tickets kunnen via onderstaande link geboekt worden. Kom onze Belgian Lions @LottoArnea steunen!

https://www.teleticketservice.com/tickets/2015-2016/ek-belgian-lions.html

 Scooore! League
1.  Telenet BC Oostende
2.  Proximus Spirou
3.  Okapi Aalstar
4.  Limburg United
5.  Port of Antwerp Giants
6.  Belfius Mons
7.  Basic-Fit Brussels
8.  Liège Basket
9.  Kangoeroes Willebroek
10.  Verviers-Pepinster
11.  Leuven Bears
1.  Port of Antwerp Giants
2.  Nantere 92 (Fr)
3.  Sopron KC
4.  Porto / Uthena

 
 
Antwerp Giants
Copyright 2007 © Antwerp Giants